A Kompresszor-Technika Kft. az alábbi szolgáltatásit ajánlja meglévő és
leendő partnereinek:

Csavarkompresszor értékesítéssel kapcsolatos további információkért vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

1.      Csavarkompresszorok értékesítése és szervize

A németh RENNER GmbH csavarkompresszorai kiváló minőségükről, megbízhatóságukról, nagyszerű
ár-minőség arányunkról ismert. Ezt biztosítja a gyártó ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszere és a beszállítók köre, mely német, belga, svájci és dán cégekből tevődik össze. A csavarkompresszorok márka szervizét gyári alkatrészekkel biztosítjuk

Miért válassza a Renner GmbH kompresszorait?

A Renner GmbH márkanév egyet jelent a megbízhatósággal, a magas minőséggel és az elégedett tulajdonosokkal. Az olasz cég már hosszú évtizedek óta jelen van a kompresszor gyártás piacán, ez idő alatt pedig termékeit mindig is a precíz kivitelezés, folyamatos innováció és hosszú élettartam jellemezte.

A Renner GmbH kompresszorokat nem véletlenül részesítik előnyben vásárlóik, hiszen számos előnnyel rendelkeznek a többi kompresszor márka termékeivel szemben, hála a folyamatos fejlesztéseknek.

A Renner GmbH kompresszorok használatával például a zajtalanabb működés érhető el, még ipari környezetben is. Használatával nem csak maximális teljesítmény mutatható ki, de jelentős energia megtakarítás is elkönyvelhető, hiszen működésük során a hulladékhőt is hasznosítják, valamint a kompresszor melegítése 5 °C alatt is megoldható. A Renner GmbH kompresszorok karbantartása egyszerű, valamint szakaszos és állandó használatra is alkalmasak.

Kompresszorból a Renner GmbH a legjobb választás! Termékeinkkel kapcsolatos egyéb információkért bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

A csavarkompresszorokra 5 év garanciát vállalunk üzemóra korlátozás nélkül!

 

A csavarkompresszorok

A csavarkompresszor a szigorú minőségi követelményeknek megfelelően, minőségi sűrített levegő előállítására alkalmas kompresszor típus. A folyamatot két egymással, nagy sebességgel szembe forgó aszimmetrikus orsó végzi, melyek közötti rést olajfilm köti össze, a kompresszor működtetéséről pedig egy villanymotor gondoskodik.

A levegőszűrőn keresztül a beszívott környezeti levegő a szívószelepen át jut a sűrítőbe, ahol a két orsó profilján keresztül jön létre a sűrítő folyamat. A profilok közötti olajnak köszönhetően a sűrített levegő keveredik, ezért a keverék szétválasztásához a szeparációs szűrő szükséges, majd egy hűtőn keresztül a tartályba jut a már szétválasztott levegő, míg az olaj az olajtartályba. Ezek a folyamatok addig ismétlődnek, amíg a nyomáskapcsoló által beállított értéket el nem érik, és le nem állítja a kompresszort, majd megkezdődik a tehermentesítés és a hűtés.

A csavarkompresszor nagy előnye, hogy egy megbízható és kiforrott technológia, amely hosszú távon is minőségi működésre képes.

Csavarkompresszorainkkal kapcsolatos további információkért keressen minket elérhetőségeinken!


Hogyan működik egy csavarkompresszor?

Ahhoz, hogy egy csavarkompresszorral jól tudjon dolgozni, ismernie kell annak működési elvét. Az alábbiakban ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

A kompresszorban levegősűrítés által magasabb nyomáspotenciál keletkezik, a tér csökkenése által pedig összesűrűsödnek a levegőmolekulák. Kompresszió akkor keletkezik, ha a levegő az utolsó felületpáron is áthalad.

A csavarkompresszorok a rotációs kompresszorok közé sorolhatóak. A kompresszorban két egymásba kapcsolódó rotor található, melyek orsó formájúak. A fő és mellékrotor a kompresszor fő működését segíti, a főrotor nyomás és hőenergiává alakítja át az energia 85-90 százalékát, a mellékrotornak az a feladata, hogy a szívó és nyomóoldal közötti rést letömítse. A csavarkompresszor működésénél megfigyelhetjük, hogy a gáznak (amit beszív a szerkezet) nem változik a térfogata.

A csavarkompresszornak 4 működési fázisa van:

1. fázis: Levegő belépése a sűrítőházba
2-3. fázis: Zárt sűrítési tér a menet és a ház között a rotorok elforgása által. A bezárt levegő komprimálódása.
4. fázis: Összesűrített levegő kiáramlása

Csavarkompresszorokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseivel forduljon bizalommal szakértő kollégáinkhoz!

2.      Olajmentes spirál kompresszorok forgalmazása és szervize

A német RENNER GmbH által fejlesztett és gyártott olajmentes spirál kompresszorok működése egy álló és egy orbitális mozgást végző spirál térfogatkiszorításán alapszik.
A spirálok nem érintkeznek ezért olajkenés nélkül üzemelhetnek így a legjobb minőségű olajmentes sűrített levegőt szolgáltatnak. A kompresszorok zajszigetelő burkolattal
vannak ellátva.Olajmentes spirálkompresszorok alkalmazása

Napjainkban az olajkenésű dugattyús kompresszorok vagy a csavarkompresszorok igen széles felhasználói körben elterjedt eszközök, azonban a hatékonyabb munkavégzés érdekében, valamint a megnövekedett igényeknek megfelelően már nem nyújtanak megfelelő hatásfokot, melynek következtében a modern olajmentes spirálkompresszorok egyre keresettebbek.

Az innovatív tervezési folyamatoknak köszönhetően az olajmentes spirálkompresszorok a legmagasabb elvárásoknak is képesek eleget tenni, valamint minden olyan területen kiválóan alkalmazhatóak, ahol elengedhetetlen a minőségi sűrített levegő alkalmazása.
 • Élelmiszeripar
 • Elektronikai gyártóipar
 • Gyógyszeripar és egészségügy
 • Laboratóriumi körülmények közti felhasználás
 • Vegyipar, pl.: lakkgyártás
A spirálkompresszorok sem hűtés, sem kenés során nem igényelnek olajt, alacsony karbantartási igénnyel rendelkeznek, kialakításuknak köszönhetően alacsony zajtartományban üzemelnek, valamint kompresszorként, vákuumszivattyúként és szivattyúként is lehet használni.

Tekintse meg weboldalunk információit és válasszon korszerű RENNER olajmentes spirálkompresszort, melyekről bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!


Az olajmentes kompresszorokról bővebben

Szeretne olyan berendezéseket vásárolni, melyek nemcsak árukban kedvezőek, de olyan minőségi technológiával is készülnek, amely lehetővé teszi, hogy hosszú ideig megbízhatóan működjenek, a lehető legkisebb idő és pénzkieséssel?

Szerencséje van, mert cégünk pontosan ilyen termékeket forgalmaz. Kompresszorainkkal Ön csak jól járhat és garantáljuk, hogy nemsokára törzsvásárlóink körét gyarapítja majd.

Olajmentes kompresszoraink a legfejlettebb sűrítés technológiának köszönhetően a csúcsminőségű kompresszorok közé tartoznak. Az olajmentes kompresszorok legtöbbje vízhűtéses, ami azt jelenti, hogy a hagyományos kompresszorokkal ellentétben itt az olaj szerepét a víz veszi át, vagyis a hűtést és a kenést ez a folyadék végzi. Előnyei, hogy alacsonyabb a fenntartási költsége, energiabarát, megbízható működést eredményez és karbantartási igénye is jóval kisebb. Az olajmentes kompresszorok felhasználása elsősorban az élelmiszeriparban, söriparban, gyógyszeriparban, vegyiparban és villamos energiatermelésben jellemző.

Megbízható minőségű olajmentes kompresszorokért forduljon hozzánk bizalommal!


A spirálkompresszorról bővebben

A spirálkompresszor onnan kapta a nevét, hogy a háza és a forgó része is spirálszerűen illeszkedik. A szerkezet modern fejlesztése egy francia mérnök, bizonyos Jean Creux nevéhez köthető. Az ő fejlesztései eredményezték, hogy a spirálkompresszorok sorozatgyártása végre jó irányt vegyen.

Ennek megvalósulása számos előnnyel járt, mert a hagyományos dugattyús kompresszorokhoz képest több előnnyel rendelkeznek. A spirálkompresszorok használatának elterjedése egyúttal a hőszivattyúk hatásfokának növekedését is eredményezte, nőtt azok teljesítménye és élettartama, valamint szerkezetükben is pozitív változtatások következtek be. A spirálkompresszor használatával jelentősen csökkenthető a zajszint és a rezgés szint, de ellenállóbb a terheléssel és az esetlegesen fellépő folyadék átütésekkel szemben is.

A spirálkompresszor sokoldalú felhasználásának köszönhetően igen népszerű, hiszen alkalmazható vízszivattyúként, kompresszorként vagy vákuumszivattyúként is.

Kompresszorokkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!


A spirálkompresszorok és a modern technológia

A technológiai megoldások fejlődésének köszönhetően a modern spirálkompresszorok számtalan újdonságot és előnyös lehetőséget garantálnak az ipari és egyéb használati eszközök kivitelezése, működtetése során. A régi, gyakran elavult kompresszorokkal szemben a spirálkompresszorok hatásfoka jelentősen javult a kedvező fejlesztéseknek köszönhetően:
 • Kisebb zajkibocsájtás
 • A szelepeken jelentkező nyomásesés elmarad
 • A kevésbé mozgó alkatrészek következtében csökken a meghibásodás lehetősége
 • Akár 25-30 év is lehet az élettartam
 • Tökéletes szigetelés
A spirálkompresszorok előnyös működési tulajdonságait felismerve számos iparágban elsődlegesen ezeket a berendezéseket alkalmazzák a minőségnövelés érdekében:
 • Klíma technika: hűtő és fűtő berendezések
 • Folyadékhűtő rendszerek
 • Ipari hűtéstechnikai berendezések
 • Hőszivattyú rendszerek
Minőségi spirálkompresszorokért és egyéb berendezésekért tekintse meg weboldalunk további információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal és tapasztalt kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

3.      Nagynyomású ( 40 bar-os ) sűrített levegő csavarkompresszor technológiával.

A RENNER GmbH által gyártott nyomásfokozók csavarkompresszor technológiával állítják elő a 40 bar-os sűrített levegőt mely elsősorban a PET palackok gyártása során használható.
Megfelelő sűrített levegő kezelők alkalmazásával olaj és vízmentes 40 bar-os levegőt szolgáltat a rendszer.

4.    Dugattyús kompresszorok értékesítése és szervize

A RENNER GmbH légtartályra szerelt valamint a DEFÉM márkájú alaplapos és légtartályra szerelt dugattyús kompresszorokat kínáljuk ügyfeleinknek.

A dugattyús kompresszorokról bővebben

A dugattyús kompresszorok esetében, mint ahogy az elnevezése is jelzi, a levegő összesűrítése dugattyúval történik, továbbá a rendszerben a dugattyú és a henger súrlódása által termelődő hő hűtését és a fém alkatrészek kenését egy speciális kompresszor olaj végzi. A kompresszor működtetéséről egy villanymotor, vagy ritkább esetekben robbanómotor gondoskodik.

A dugattyús kompresszor működése során a rendszerbe beszívott környezeti levegő egy szűrőn keresztül a szívóoldali szelepeken át a sűrítőtérbe kerül, ahol a dugattyú összenyomja a levegőt, majd ezt követően a nyomóoldali szelepeken keresztül a hűtőn átjutva a megfelelő csöveken és szelepeken át a tartályba jut. A folyamat addig tart, amíg a nyomáskapcsoló az előre meghatározott értékeket el nem éri és leállítja a kompresszort. Az ipari kompresszorok esetében két dugattyú végzi a levegő sűrítését.

A dugattyús kompresszorok előnyei: Alacsony vételár és gazdaságos fenntartás, szervízelés, barkács célokra kitűnően alkalmazható egyszerű felépítésének köszönhetően.

Dugattyús kompresszorokkal kapcsolatban további információkért és bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken!


A dugattyús kompresszorok fajtái

Nagyobb nyomás előállítására általában valamilyen kompresszort alkalmazunk. A térfogat csökkentésének és a nyomás emelésének a céljából itt nem a gáz továbbítása, hanem annak komprimálása a fontos. Működés alapján a kompresszorokat dugattyús- és turbókompresszorokra bonthatjuk. Előbbi altípusait fogjuk most röviden bemutatni Önnek.

Kezdjük mindjárt a lengődugattyús kompresszorral, melynek működése hasonlít a dugattyús szivattyúéhoz. Itt a gáz melegedése miatt vízhűtéssel kell ellátni a kompresszort. A mechanikai munkát pedig villamos vagy belsőégésű motor biztosítja úgy, hogy egy forgattyúsmechanizmus közbeiktatásával a dugattyút lengő mozgásra kényszeríti.

A következő típus a membránkompresszor, ez a térfogatkiszorítás elvén működik, épp ezért leginkább adagolásra használják. Nap, mint nap autónkban is találkozhatunk vele az AC- pumpa formájában.

A turbókompresszorok emellett áramlástani elven működnek, szerkezetük a turbófúvókéhoz hasonló. Nagyobb nyomás elérésére közülük pedig csak a többfokozatú, nagy fordulatszámú gépek alkalmasak.

Sokáig lehetne még vizsgálni a dugattyús kompresszorokat, melyeket akár nyomásfokozat alapján is sorba lehetne állítani, viszont talán ez a kis ízelítő is elég betekintést nyújtott világukba, és rávilágított fontosságukra. Ha dugattyús kompresszorra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

5.     Sűrített levegő kezelő berendezések forgalmazása és szervize

A sűrített levegőt használók egyre szélesebb köre igényli, hogy az jó minőségű legyen. Ez a szilárd részecske víz, olaj és esetenként szag mentes sűrített levegőt jelenti. A német Donaldson-Ultrafilter AG termékeivel ez megvalósítható miközben a környezet védelmét szolgálva a leválasztott kondenzátumból a szennyező olajtartalom eltávolítható.

A sűrített levegő kezelése kompresszorok esetén

A sűrített levegős rendszerek nélkülözhetetlen részei a sűrített levegő kezelő berendezések, így a kompresszorok esetében is fontos a minőségi és megbízható berendezés által végbemenő sűrített levegő kezelő folyamat. A kompresszorok működése közben, a sűrítés folyamán kondenzátum keletkezik, amely nagy részben vízből áll, valamint szilárd szennyeződéseket és olajat is tartalmaz, mely származhat a rendszerből, valamint a környezetből beszívott levegőből.

A sűrített levegő kezelés folyamata:

 • Szárítás: hűtveszárító, adszorpciós szárító, stb.
 • Szűrés: szemcse leválasztás, olaj leválasztás
A berendezések fajtáját és típusát elsősorban a felhasználási terület sajátosságai határozzák meg, azonban minden esetben a folyamat célja, hogy a komolyabb károsodások elkerülhetőek legyenek a rendszer szempontjából, továbbá a szakszerű és rendszeres karbantartás hasonlóan fontos folyamat a sűrített levegő kezelő berendezések esetében.

Minőségi kompresszorokért, valamint sűrített levegő kezelő berendezésekért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!


Mire jó a hűtveszárító?

A hűtveszárító felhasználásával elkerülhető, hogy a sűrített levegőben nedvesség keletkezzen, így nem mennek tönkre a légszerszámok, kompresszorok. De hogy is működik a hűtveszárító egészen pontosan?

A hűtveszárító felelős azért, hogy a levegő kompressziója során a + 3°C-os harmatpont elérésekor a sűrített levegő nedvességtartalmát elenyészően alacsony mértékűre szorítja. A gázneműből folyadékká vált kondenzátum feleslegessé válik a rendszerben, hiszen nagymértékben növeli a berendezés korrózióveszélyét, ezért eltávolításra kerül, természetesen légveszteség nélkül.

Elengedhetetlen, hogy a hűtveszárító az adott kompresszorhoz legyen méretezve. Ezt a problémát kiküszöbölve a RENNER kompresszorait akár a hűtveszárító készülékkel egybeépítve is meg lehet vásárolni!

Kompresszoraink között választhat az Önnek megfelelő teljesítmény alapján is, valamint eldöntheti, hogy hűtőszárítóval egybeszerelt, vagy külön kapható berendezést szeretne-e vásárolni. Cégünk garantáltan kiemelkedő minőségű berendezéseket nyújt Önnek!

 

6.     Légtartályok forgalmazása

A légtartályok elsődleges célja a levegőellátás biztosítása. A tartály felel az esetleges nyomásingadozások kiegyenlítéséért, így lesz a levegő áramlása egyenletes. A sűrített levegőt sokféle ipari területen használják, segítségével különböző berendezések működtethetők. A gépek akadálymentes működéséhez elengedhetetlen a megfelelő légtartály alkalmazása. A tartály kiválasztásánál figyelembe kell venni többek között a kompresszor teljesítményét is.

Cégünk évek óta foglalkozik légtartályok forgalmazásával!

Az általunk eladásra kínált tartályok minden jelenleg érvényes szabványnak teljes mértékben megfelelnek. Használatuk teljesen biztonságos. A kínálatunkban szereplő nyomástartó eszközök mérete, formája eltérő, így Ön kiválaszthatja azt, ami a berendezések zavartalan működését legjobban elősegíti.

Mi jellemzi légtartályainkat?

 • Magas minőség
 • Előírásnak való megfelelés
 • Biztonságos használat
 • Elérhető árak
A sűrített levegő tárolására tanúsítvánnyal rendelkező, Magyarországon készülő légtartályokat forgalmazunk 90-10.000 liter űrtartalommal. A légtartályokat hitelesített biztonsági szeleppel, manométerrel látjuk el.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!

 

7.     Sűrített levegő hálózatok kiépítése

Az üzemek sűrített levegő ellátó hálózatait horganyzott vas csőből, vörösréz csőből vagy műanyag csőből és szerelvényekből építjük ki a levegő csatlakozási pontokig.

Mit érdemes figyelembe venni a sűrített levegő hálózatok kiépítése során?

A meghatározott mennyiségű levegőt a kompresszor biztosítja, mely egy gondosan tervezett hálózaton keresztül jut el a megfelelő gépekhez és készülékekhez. Nagyon fontos a csővezeték megtervezése, a megfelelő geometria kialakítása és a léghálózat helyes kiépítése. Az esetleges jövőbeli bővítések előkészítésén sok pénzt spórolhat, ezért érdemes előre gondolkodni.

Elkerülhetetlen a lecsapódó kondenzvíz figyelembe vétele, rossz elvezetés esetén komoly károkat okozhat a fogyasztóban, ezért célszerű a fővezeték legmélyebb pontjához csapadékgyűjtő tálakat elhelyezni. Emellett igen fontos kiegészítők lehetnek a zárószelepek, melyeket akkor szoktunk beépíteni, amikor egy-egy fogyasztót időnként lekapcsolunk vagy karbantartunk, így akadály nélkül tudjuk elvégezni a különböző vizsgálatokat.

Az ilyen hálózatok rendszeres ellenőrzést és szakszerű karbantartást igényelnek, tehát megépítésük nem tanácsos nehezen hozzáférhető helyeken, kerüljük az aknákba, falakba való telepítést.

Szolgáltatásaink között szerepel a sűrített levegőjű hálózatok megtervezése és kivitelezése, emellett szaktanácsadást és karbantartást is vállalunk az igényeknek megfelelően!

 

8.      DEFÉM kompresszorok gyári szervize

A DEFÉM által gyártott KLG, AL, ALF típusú dugattyús és DCSK, DCSKB, DRK, DRKA típusú csavarkompresszorok gyári szervize, alkatrész, részegység ellátása.

9.      Más típusú kompresszorok szervize alkatrész beszerzéssel

         Felújított kompresszorok értékesítése

Kompresszorok bérbeadása

Kompresszorra van szüksége, de nem szeretne vásárolni? Ha csak pár alkalommal szeretné használni, ne költse pénzét új gép megvételére. Vállalkozásunk kompresszorok bérbeadásaival is foglalkozik, kedvező áron.

A kölcsönzés számos olyan előnnyel jár, ami megkönnyítheti mindennapjait.

Pár szóban, hogy miért érdemes bérelni:

 • nem kell Önnek a szervizelésre és üzemeltetésre költenie
 • időt és pénzt takaríthat meg
 • nem kell a gép tárolásával járó gondokkal foglalkoznia
 • az elszámolható költségekbe beleszámít a bérleti díj is
 • egy adott gépet kipróbálhatja még a vásárlás előtt, így megbizonyosodhat róla, hogy működőképes eszközért fizet, amely nem fogja cserbenhagyni a munkavégzés során
 • akkor és addig áll rendelkezésre, amikor szüksége van rá
Bérelhető kompresszoraink:
 • nagy teljesítményűek, zajcsökkentettek
 • korszerűek, jó műszaki állapotban vannak
 • megfelelő minőségű sűrített levegőt állítanak elő
Vállalkozásunknál kedvező feltételek mellett bérelhet. Érdeklődjön a kölcsönzésről! Kollégáink várják jelentkezését!

Kompresszorok karbantartása

A kompresszorok, ahogyan bármilyen használati cikkünk, könnyedén meghibásodhatnak, különösen abban az esetben, ha nem megfelelően használjuk. Ahhoz, hogy a kompresszor működése hosszú távon biztonságos és megbízható legyen, érdemes rendszeres karbantartást végezni rajta, mellyel elkerülhetjük, hogy a kompresszor váratlanul leálljon, működésképtelenné váljon.

A kompresszorok karbantartása során érdemes odafigyelnünk az évenkénti olajcserére, levegőszűrő cserére, valamint a tisztítási, zsírozási munkálatokra. A gépkönyv szerinti üzemóránként figyeljünk a szívásszabályozó és hőmérsékletszabályozó cseréjére, felújítására, valamint a tehermentesítő szelep ellenőrzésére. A gépkönyv előírásai alapján ne feledkezzünk meg a sűrítőelem felújításáról, a csapágyak ellenőrzéséről, az elektromotor felújításáról, valamint a nyomótömlők rendszeres vizsgálatáról, cseréjéről. A kompresszorok rendszeres karbantartását inkább bízzuk szakemberre, hiszen egy hozzá nem értő nagyobb gondot okozhat, a kompresszorok teljes javíttatása, esetleg cseréje pedig jelentős többletköltségekkel jár.

Ha Önnek is meghibásodott kompresszora, esetleg karbantartásra szorul, keresse fel cégünket kompresszorok javításáért! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Kompresszor a háztartásokban

A kompresszor, működése elvét már a neve is előjelzi. A komprimál szóból fakad, amely azt jelenti, hogy összesűrít, összenyom. A kompresszor tehát olyan gépet takar, amely típusától függően gáz vagy folyékony halmazállapotú anyagokat sűrít össze. A kompresszorok felhasználási területe igen széles, szinte nincs olyan iparág, vagy gépi-elektronikai művelet, amihez ne lenne köze valamilyen módon.

A kompresszor ott van a zenetechnikában, a hűtőgépjeinkben, fagyasztóinkban, a légkondicionálókban, és még sorolhatnánk. A legtöbb gépbe a technika már beépítve található meg, de kompresszorokat külön is vásárolhatunk, hiszen önmagukban is számos folyamatban lehetnek segítségünkre.

A kompresszor jó választás lehet egy háztartásban: több autó esetén nem árt, ha van, hiszen a gumiabroncsok folyamatos karbantartása és időnkénti pumpálásához szükség van rá. Egy nagyobb esőnél jól jöhet a szivattyúzáskor, megmentheti kertünket, pincénket. Ez csak néhány felhasználási formája a kompresszornak, hiszen ez a gépezet olyan találmány, melyet észre sem veszünk a hétköznapokban, pedig mindenhol ott van körülöttünk.

Tekintse meg cégünk széles szolgáltatási körét, és bátran forduljon hozzánk kérdéseivel!

Javíttatná? Újat venne?

légtartályHa nagy összeget adott ki egy légtartályra, ami ennek ellenére hamar meghibásodott, akkor se keseredjen el, mi megjavítjuk berendezését, méghozzá sokkal hamarabb és sokkal kedvezőbb áron, mint azt gondolná! Cégünk kifejezetten kompresszorok és légtartályok forgalmazására, valamint szervizére specializálódott.

Amennyiben pedig úgy döntene, mégis megszabadulna régi légtartályától, nem bízik annak professzionális működésében, válassza ki oldalunkról új légtartályát! Cégünk kiemelkedően megbízható légtartályokat és kompresszorokat forgalmaz, melyek maximálisan megfelelnek a műszaki előírásoknak, és biztonságosan működnek.

A légtartály sűrített levegője felel majd az egyes berendezések hosszú távú, megfelelő működéséért, ezért érdemes olyan légtartályt vásárolnia, mellyel sok évre bebiztosíthatja a berendezés színvonalas működését.

Hívja munkatársainkat telefonon, vagy kérjen e-mailben bővebb tájékoztatást az általunk forgalmazott légtartályokról, mindenben készséggel segítünk Önnek!

A kompresszorok működéséről

kompresszor A kompresszor, más néven légsűrítő, a sűrített levegő előállásáért felelős, mely úgy történik, hogy a levegőt egy megadott nyomásértékre sűrítik. Nézzük meg, hogy hogyan is történik ez pontosan:

- Első lépésként a beömlőnyíláson keresztül beáramlik a levegő a sűrítőházba.
- A rotorok, amik a beömlőnyílás elején elforognak, elzárják a sűrítőházba beérkező levegőt, ezáltal a sűrítőházban zárt tér alakul ki.
- Ezt követően a kompresszor belsejébe bezárt levegőmolekulák az egyre csökkenő tér hatására összenyomódnak.
- Végül az összesűrített levegő a kompresszor belsejéből csővezetékeken keresztül távozik.


Fontos figyelembe venni az ideális kompresszor kiválasztásakor az üzemi levegő minőségét, nyomását, a levegőmennyiséget, és fontos tudni azt is, hogy a rendszer működéséért felelős energiát a központi sűrített levegőellátás biztosítja.

Hívjon minket elérhetőségeinket, amennyiben kérdés merül fel Önben! Mi állunk rendelkezésére, és ne felejtse el, hogy kompresszor javítását is szívesen vállaljuk!

A kompresszor és a festés

A kompresszor és a festés A modern, innovatív technológiáknak köszönhetően ma már rengeteg munka sokkal gyorsabban megy, és így van ez a festéssel is. A régi, ecsetes megoldás már a múlté, hiszen egy minőségi kompresszor segítségével sokkal gyorsabban és hatékonyabban megy majd a munka is!

A festékszórók ma közkedvelt eszközök, ha például autófestésről, vagy anyagfestésről van szó. A festékszóró pisztolyok működése egyszerű aerodinamikán alapszik: a sebesebben áramló gáz magába szippantja a festéket, majd a levegőáram a beléporlasztott színanyagot a felületre fújja.

Egy kompresszor beszerzése után fontos arra figyelni, hogy azt hol használjuk. Mivel a festés nyomokat hagy a környezeten, ezért érdemes a műveletet olyan térben végezni, amelyet nem sajnálunk. Ha mégis szükséges mondjuk a lakásban ezt megoldani, akkor vigyük ki a bútorokat, vagy takarjuk le őket takarófóliával.

Ha Ön is olyan munkát végez, amelyhez elengedhetetlen egy minőségi festékszóró, szerezze be a hozzá való kompresszor gépet nálunk! Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

A kompresszorok használata

kompresszor Egy kompresszor használata nem bonyolult, ám van pár tényező, amire érdemes odafigyelni. Nézzük, mik is ezek:

 • Fontos a megfelelő olajozás - amennyiben nem olajmentes fajtájú a kompresszor. Legalább félig kell, hogy töltve legyen, ha pedig kevés az olaj, speciális olajjal kel utántöltenünk.

 • Ha a rajta található fekete dobozt leszereljük, alatta találunk egy rézcsavart, ami egy rugós kapcsolóhoz csatlakozik, ezen tudjuk állítani, hogy mekkora nyomáson kapcsoljon ki a készülék – például kikapcsol, ha elér másfél bar-t.

 • Főleg festés előtt fontos, hogy a levegő páratartalma miatti vizet, ami összegyűlt a kompresszor tartályában, eltávolítsuk. Ezt úgy tehetjük meg, hogy kicsavarjuk a leeresztő csavart, így könnyedén eltávolíthatjuk a vizet. Nagyon fontos, hogy ilyenkor nyomás alatt legyen a tartályunk! A víztelenítés a festés szempontjából kifejezetten fontos, hiszen ha a festékbe vizes permetet fúj a kompresszor, az árt a festéknek, és a lefestendő felület sem lesz tőle a legszebb.

Kompresszorral kapcsolatban keressenek fel minket!

Miért érdemes nagynyomású kompresszorra beruházni?

kompresszor A nagynyomású kompresszorok, melyek akár 40 baros sűrített levegőt képesek szolgáltatni, rendkívül fontos szerepet játszanak a PET palackok gyártása során. Amennyiben Ön ilyen termékek előállításával foglalkozik, vagy éppen induló vállalkozásához keres gépeket, akkor ez a megfelelő választás.

A PET palackok nyújtásos fúvási technológia segítségével állíthatóak elő. Ez azt jelenti, hogy olyan magas nyomású levegőre van szükség, amely segít a tökéletes és tempós gyártási folyamatban. A nagynyomású kompresszorokat pont az ilyen esetek miatt találták ki!

Mivel a PET palackokba a későbbiekben többnyire emberi fogyasztásra szánt folyadékok kerülnek, így nem megengedhető, hogy olajjal szennyeződjenek. A nagynyomású csavarkompresszorral ilyen nem is fordulhat elő! Mivel a sűrített levegő előállításában részt vevő szerkezetegységek nem érintkeznek semmilyen olajjal, a kifújt levegő is maximálisan mentes lesz minden zsiradéktól.

Ne feledje, a nálunk vásárolt kompresszorokkal csak jól járhat!

Kompresszort, de milyet?

A sűrített levegő előállítására alkalmas kompresszorokat nem csupán az iparban, de az élet minden területén fel lehet használni, így akár a háztartásokban is. A kompresszorok egyedi igényekre szabott modelljei helyet kaptak festék szalonokban, kozmetikai szalonokban, bicikli javító műhelyekben vagy autószerelő műhelyekben, de a családi garázsban is.

A személyre szabott teljesítményű kompresszor kiválasztása több fontos kérdést is felvet, melyeknek alapos körüljárása eredményezi azt, hogy valóban jó döntést hozzunk. Milyen gyakran fogjuk használni a kompresszort? Mekkora a zajszintje, teljesítménye, ára?

Amennyiben előre tudjuk, hogy csak alkalmanként vesszük elő, megfelel egy kisebb teljesítményű modell is. Ilyen az autós kompresszor, 2-3 bar nyomással, ami egy autó szivargyújtójáról is működtethető.

Az airbrush kompresszorok folyamatos és egyenletes sűrített levegő adagolásra képesek, ezek abban különböznek az autós kompresszortól, hogy 3 bar nyomáson egyenletes teljesítményre képesek hosszabb ideig is, mindezt kiegyenlítő tartály, automata kapcsolórendszer és szabályozó szelep segítségével.

Végül 8 bar-nal kezdődnek az ipari teljesítményre képes kompresszorok, melyeknél a hobbi kompresszorokkal ellentétben a magas fordulatszámhoz már kenésre van szükség. Ilyenek például az olajkompresszorok.

További információra lenne szüksége a választáshoz? Keressen minket elérhetőségeinken!

Amit a spirálkompresszorról tudni érdemes

Napjainkban a spirálkompresszor egyike a legnépszerűbb kompresszor fajtáknak. Jellegzetessége, hogy a két főalkatrésze a forgórész és a ház is egy spirálgörbéből tevődik össze. A működésének alapelve pedig, hogy ez a két alkatrész érintkezésbe lép egymással. A spirálkompresszor forgórésze bolygó mozgást végez és a saját tengelye körül egyáltalán nem fordul el.

A spirálkompresszor alkalmazása rendkívül szerteágazó, használhatjuk kompresszorként, vákuumszivattyúként és szivattyúként is.

A spirálkompresszor előnye, hogy más kompresszor típusoktól eltérően alacsonyabb a zajkibocsátása és tökéletes a szigetelése is. Továbbá a spirálkompresszor nélkülözi a nyomásesést. Ezért ha Ön egy igazán megbízható munkaeszközt keres, akkor ezzel bátran tervezhet, hiszen egy spirálkompresszor átlagos élettartama 25-30 év szokott lenni.

Ha az Ön érdeklődését is felkeltette a spirálkompresszor, és jobban meg szeretné ismerni ennek az eszköznek a kedvező tulajdonságait, bátran lépjen velünk kapcsolatba!

spirálkompresszor

Minden, amit a légtartályokról tudni érdemes

Légtartályokat sok helyen alkalmaznak, de vajon tisztában vagyunk pontos fogalmukkal és funkciójukkal? Légtartálynak azt a zárt vagy zárható szerkezetet hívják, melyben 0.7 bárnál magasabb túlnyomás állhat fel, és nincsen kitéve közvetlen fűtőhatásnak. Feladata, hogy biztosítsa az egyenletes levegőellátást, illetve a hálózatban felmerülő nyomásingadozás kiegyenlítése.

Légtartályok számtalan kivitelben megtalálhatóak, melyek közül az ideálisat az alábbi szempontok alapján választhatjuk ki:

 • A hálózat geometriája
 • A levegő felhasználása
 • A kompresszor légszállítása
 • A megengedett hálózati nyomásingadozás
 • A szabályozási mód
A légtartályok alkalmazásánál fontos figyelembe venni, hogy a sűrített levegő hűtőhatásnak van kitéve, így nedvesség alakulhat ki, mely víz formájában kicsapódik. Ezt fontos, hogy bizonyos időközönként leeresszük, melyhez kondenzátumot kell alkalmazni.

Minőségi és megbízható légtartályokért forduljon hozzánk bizalommal! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén!

spirálkompresszor